Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
I

Ivanká

6. 6. 2012 7:43
Vazba není vězení

Pane, nepleťte si vazbu s vězením. Ve vazbě je zhruba 10 % lidí, kteří nejsou posléze odsouzeni a jsou propuštěni. Je dlouhodobě známo, že v ČR je způsob vazby nemorální, neetický, nelidský, a je dobře, že na to pan Rath upozornil. Na rozdíl od mnoha diskutérů si myslím, že svou řeč postavil více než dobře, teď je jen otázka zda dokáže tuto linii udržet. Uvědomme si, že není povinností obžalovaného dokázat svou nevinu, ale je povinností žalobce, dokázat jeho vinu. Nedokáže-li to, pak je dotyčný osvobozen pro nedostatek důkazů. A k tomu zcela jsně směřuje.

0 0
možnosti
AK

Vážný

6. 6. 2012 0:30
Také si myslím, že vazba (nikoli vězení milý blogere)

je u nás daleko za čarou. Dotýkají se toho i weby různých skutečných kriminálníků, které se shodují v jednom. Vězení (2. a 3.) je proti vazbě lážo plážo.

Vazba, tak jak je - např. možnost se pořádně umýt v teplé vodě 2x týdně, je pozůstatkem komunismu, kde měla sloužit k tomu obviněného podusit, až změkne. 

Ve vazbě je člověk ale nevinný (aspoň právně) a slouží k jeho izolaci od vnějšku. Jak si představujete, že by měla vypadat vaše izolace, pokud budete např. v karanténě? Mytí 2x týdně? Stravovací dávky blízké lágru? Léky, když si na ně VS vzpomene?

Podle mne by vazba měla vypadat asi jako VŠ kolej - normální obyčejná kolej ...

A lhůty by neměly být pouze pro vzetí do vazby (čili vlastně proti obvyněnému), ale i pro napsání odůvodnění (bez něj se nelze odvolat - podat stížnost), pro rozhodnutí odvolacího soudu atd. To se může táhnout na měsíce...

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

6. 6. 2012 7:56
Re: Také si myslím, že vazba (nikoli vězení milý blogere)

Ano. R^

0 0
možnosti
MB

z-VV-na-bliti

5. 6. 2012 23:07
K ty vazbe...

...ja myslim, ze je to docela peklo. Teda vseobecne. Kdyz si predstavis, ze Te nejaka slepice krive obvini z obtezovani nebo znasilneni nebo se po Tobe sveze nejakej mistni PaCH, klidne tam muzes mezi stamgastama shnit na dva, tri mesice. Preventivne. Prjdes o praci, zivot se Ti prevrati naruby. Zmagoris, nechas se zdeptat. Pak Te pusti ze sorry, pravda nakonec vysla najevo. Odskodneni dostanes ... no jaky?

-

Do vazby bych opravdu nechtel.

0 0
možnosti
M

MayaMoya...

5. 6. 2012 17:10
Obsah textu mne potěšil...

jeho vizuální podoba nikoliv. Napsal jste to zajímavě, ale s tak neuvěřitelným počtem gramatických chyb, až je to k pláči. Dávám Vám karmu za myšlenku, ale...;-)

0 0
možnosti
MD

DvorkaM

5. 6. 2012 17:33
Re: Obsah textu mne potěšil...

Děkuji za karmu i upřímnost. Po chybách úporně pátrám, ale od maturitní zkoušky daleko, od té doby technické VŠ. Bohužel si uvědomuji, jak bolestně to je poznat. Doufám že se k lepší gramatice propíšu.

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe LLC

5. 6. 2012 16:58
Režim by měl propustit politické vězně

a vyměnit lidi, zabývající se propagandou. Jinak k nápravě nezákonností nedojde Rv

2 0
možnosti
M

momoko

5. 6. 2012 16:45
pěkný

souhlasím,mě taky nepřesvědčil.A hlavně se mi líbí blogeři,kteří neuzavírají diskusi když komentují aktualní dění.Takové blogery zakázat!!

1 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

5. 6. 2012 16:53
Re: pěkný

Také souhlas. A z projevu pocit neskutečné trapnosti. Dovolává se.....čeho vlastně? Ta bývalá arogantní osoba. A závěr div ne jako Jan Sladký Kozina - s těmi synky, kteří z ničeho nemají dosud pojem. Snad se tak i cítil - herec.Rv

2 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1129x
Jestli se tomu nelze zasmát, tak to až tak důležité není.

Seznam rubrik