Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zeman podle Ústavy nemusí zvát nikoho, nemusí rozdávat medaile a když je rozdává, tak to může dělat po hospodách. To by ovšem o něm nic dobrého neříkalo. V jeho pravomoci je pozvat koho chce. Prezident reprezentuje občany a rektor (a rektor druhé největší VŠ ve státě o to více) je ze své funkce velmi významnou postavou reprezentující univerzitu i celou akademickou obec. Rektoři mají právo nepřijít, zvláště, když mají dojem, že je selektivním chováním prezidenta poškozována celá akademická obec, potažmo vysokoškolský stav. Ovšem nic dobrého to o Zemanovi nevypovídá. Jemu je to ovšem jedno, protože si dělá, co chce a v žádném případě nereprezentuje národ, ale pouze sám sebe a své osobní politické zájmy.

1 1
možnosti

taky mě syčák nepozval...tak mě urazilo...že tam nepůjde nikdo z rodiny...alespoň ti...kterým jsem to řekl...pane prezidente Zemane ...to jste mi neměl dělat...to je horší jak u nás ČR zdražení piva...a 28-ého Vás ještě potrestám tím...že si neposlechnu Váš projev....jedna žabo - myší válka...pár  uražených ...od Zemana počínaje a několika samolibých rektorů konče...obě fce jsou vyměnitelné..a ne doživotní...jenom možná se liší v počtu voličů ...kolik kdo dostal hlasů...a tam bych se páni retoři asi mohli zamyslel...jak mohu být přirozenou autoritou ...když  ve státě nejvyšší aoutoritu neuznávám...a zase stále dokola...je to k ničemu...hezký den ZD...;-);-);-)

2 1
možnosti

Tak vám nevím,ale dle mého jsou volení zástupci akademické obce jedny z mála autorit které v této zemi máme.

O autoritě politiků je snad zbytečné vést diskuzi...

3 1
možnosti

No a co...dle Maryllin Monroe...tak tam nebudou...za dva dny o tom nikdo nebude vědět...

4 0
možnosti

Problém je, že si prezident neuvědomuje, že to není soukromá akce občana Zemana, ale státní slavnost.

5 2
možnosti

To je ale dost jednoduché - když oni si do úst nevidí a plivou urážky na Zemana kde jenom to jde, tak ten Zeman je prostě nepozve. Všichni ti, kteří budou tady meldovat něco o zvyklostech, by meli zapátrat v paměri, jestli je zvyklostí urážet a napadat prezidenta. Holt, jak se do lesa volá ...

3 6
možnosti

A jak ho urazil rektor MUNI?

4 1
možnosti
Foto

Správa to není žádná, zpráva je to o Zemanovi.

A kdo koho nepozval je naprosto jasné: prezident nepozval rektory, a to z osobních důvodů Zemana-prezidenta. Jenže to není Zemanův soukromý večírek s dárky pro některé pozvané, ale slavnostní předání nejvyšších státních vyznamenání.

8 1
možnosti

Děkuji za chybu.

Já bych právě myslel, že Prezident Zeman by si ten rozdíl uvědomit měl. Zeman člověk tento názor však zřejmě nesdílí.

1 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1129x
Jestli se tomu nelze zasmát, tak to až tak důležité není.

Seznam rubrik